Pinsa de înaltă calitate: lucrată manual, ușoară și crocantă!

Pinsa este fructul al unei selecții atente de făinuri și al unei dospiri lente. Calitate, gust și crocant de savurat la prima înghițitură. Bazele pentru Pinsa sunt versatile, perfecte pentru rețete simple sau pentru a aduce la masa o Pinsa Gourmet care este gata în câteva minute.

Aflați ce ne face unici și modul nostru complet nou de a… prinde la masă!

1 – Lucrat manual

Bella Italia iubește tradiția: de aceea Pinsa noastră conține un amestec de făinuri (făină de grâu, făină de orez și făină de soia) și este lucrată riguros manual. Tehnicile pricepute ale Pizzarilor noștri fac aluatul gustos, versatil și foarte digerabil.

2 – Dospire lungă

Cu cât te odihnești mai mult, cu atât te simți mai ușor. Este și cazul pinsei nostre care a dospit minim 24 de ore: folosirea aluatului și maturarea atentă ne permit de asemenea să obținem un aluat crocant și ușor.

3 – Ușor și rapid

Lucrurile bune necesită timp: am pus deja asta, selectând doar cele mai bune ingrediente și urmărind cu atenție toate procesele de fabricație. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți și să coaceți bazele dvs. de Pinsa pregătite, gata în doar 5 minute!

4 – Super versatil

Alegeți ingredientele preferate și dezlănțuiți-vă creativitatea: Pinsa este perfectă pentru rețete sărate și dulci! Sau pur și simplu folosiți ulei și rozmarin pe Pinsa pentru a vă însoți masa. Un fel de mâncare rapid și delicios. A gândi înseamnă a crede!

Pizza-vs-pinsa_pinsaPizza-vs-pinsa_pizza

Diferențele Pinsa și pizza:

Care sunt acestea?

Adesea confuzi, uneori uniți, aproape niciodată diferențiați.
Pinsa și pizza seamănă, sună mai mult sau mai puțin la fel și ambele sunt fiice ale tradiției italiene și totuși este suficient să trecem dincolo de prima vedere pentru a înțelege că sunt multe diferențe între pinsa și pizza!

Cu toții știm pizza: este simbolul universal al italianității. Pinsa, în schimb, este verișoara ei mai modernă și mai gourmet: un produs inovator și foarte gustos care se găsește din ce în ce mai mult pe mesele restaurantelor și caselor.

Deci, care sunt diferențele dintre pizza și pinsa?

Diferențele dintre pizza și pinsa: să începem de la origini!
Deși adesea avem tendința de a confunda aceste două rețete, pizza și pinsa au origini diferite.
Dacă pizza este adevărată napolitană, pinsa este o reinterpretare a formelor străvechi de focaccia care erau făcute de fermieri și gătite pe piatră după ce s-a întins aluatul: dresul, sau „Pinsatura”, de la al cărui verb latin își ia numele.

Astăzi, rețeta a fost reînnoită și perfecționată și s-a răspândit rapid.
Dar, pe lângă o altă origine, mai presus de toate ingredientele și preparatul sunt cele care diferențiază pizza și pinsa.

Diferențele dintre pizza și pinsa: ingrediente și preparare
Forma este primul aspect de luat în considerare și ceea ce, dintr-o privire, diferențiază pizza și pinsa. Pinsa, de fapt, are o formă ovală, spre deosebire de pizza care este rotundă.

Adevăratul secret constă însă în aluatul pinsei care, atât în ​​ingrediente, cât și în procesare, are caracteristici unice.

În primul rând, aluatul de pinsa romană se face din 3 făinuri diferite: făina de grâu, făina de soia și făina de orez. Acest amestec, împreună cu aluatul uscat, creează un aluat foarte hidratat, favorizează o dospire lungă, un aluat foarte digerabil și ajută ca pinsa să fie mereu parfumată.

Pe lângă ingredientele folosite în aluat, alte diferențe între pizza și pinsa sunt:

1 – dospirea lungă a pinsei (se lasă la crescut între 24 și 48 de ore)
2 – hidratarea ridicată a aluatului (care conține 80% apă față de 60% din pizza „standard”)
3 – numărul de calorii: amestecul celor trei făinuri permite o utilizare redusă a grăsimilor și evită utilizarea grăsimilor animale.

Prelucrarea aluatului este, de asemenea, total diferită de cea a pizza: întinderea „ciupită” îl face foarte fraged, astfel că pinsa este crocantă la exterior și plăcută moale la interior. O experiență de gust foarte diferită de pizza tradițională, care este în schimb mai uniformă!

Ai clar acum diferențele dintre pizza și pinsa? Foarte bine: este timpul să trecem de la teorie la practică! Pinsa este foarte versatilă și se căsătorește cu un curcubeu de ingrediente și combinații: perfectă pentru orice ocazie, de la dulce la sărat, de la ușoară la delicioasă, există întotdeauna o nouă cale… la pinsa!

Baza perfectă pentru rețetele tale:
află cum o poți asezona:

Pinsa noastră se naște doar din ingredientele celor mai bune mori, fără adaos de grăsimi animale: făină de grâu, făină de orez, făină de soia și, pentru varianta integrală, de asemenea tărâțe, grăsimi de grâu moale prăjite, un amestec de semințe și boabe.
Încă ți-e foame? Atunci nu aștepta și lasă-te inspirat de rețetele noastre!

Cum să umpleți Pinsa pentru un rezultat gourmet?
Este foarte simplu: tot ce ai nevoie sunt ingredientele tale preferate și puțină imaginație! Preferi dulce sau sărat? Nu poți alege? Nicio problemă: Pinsa noastră se adaptează fiecărui gust și se potrivește perfect atât cu căpșuni, cât și cu roșii cherry.

Lasă-ți inspirația să te surprindă și prepară o Pinsa Romană!